Hlavní obsah

Loňský zisk Hutních montáží přesáhl 100 miliónů

Právo, plk
Ostrava

Tržby 1,3 miliardy a zisk vyšší než 100 miliónů korun. S takovým výsledkem skončil rok 2012 pro společnost Hutní montáže spadající do strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group. Firma, která zaměstnává zhruba 760 lidí a letos slaví 60 let existence, tak de facto zopakovala úspěch z roku 2011, kdy její tržby dosáhly 1,2 miliardy a zisk před zdaněním byl 104 miliónů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vyplatila se nám strategická orientace na evropský trh, dodávky pro nejsilnější energetické skupiny a investice do špičkové montážní techniky,“ vysvětlil kladná čísla v hospodaření generální ředitel a předseda představenstva Hutních montáží Miroslav Přecechtěl.

Mezi nejvýznamnější zakázky loňského roku patřily montáže nových energetických nadkritických kotlů pro společnost Hitachi, a to ve Wilhelmshavenu a Moorburgu v Německu a nizozemském Rotterdamu.

Pro Alstom firma dokončila montáž ocelových konstrukcí a kotle v německém Hammu, pro finskou společnost Andritz realizovaly Hutní montáže kompletaci ocelových konstrukcí a montáž dvou kotlů u města Colonia v Uruguayi. Poslední velkou zakázkou byla montáž CFB kotle v Kladně pro finský Foster Wheeler.

Podle Přecechtěla se nemusí firma obávat, že by letošní rok byl pro ni horší. „Získali jsme dvě zakázky pro Třinecké železárny, zahájili práce na rekonstrukci Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích a začali montovat kotel teplárny poblíž jihošvédského města Lund, kam jsme se díky kontraktu s Foster Wheeler Energi AB vrátili po čtyřech letech,“ popsal Přecechtěl s tím, že se pro letošní rok rýsují ještě další významné smlouvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám