Hlavní obsah

Litr benzínu zlevnil o 41 haléřů na 30,67 koruny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Benzín i nafta už třetí týden za sebou zlevňují. Litr benzínu Natural 95 zlevnil za poslední týden o 41 haléřů na 30,67 koruny, litr nafty o 27 haléřů na 29,55 koruny.

Článek

V neděli se nicméně pokles zastavil a pohonné hmoty v průměru o několik haléřů nepatrně zdražily. Nejvíce na Vysočině, kde cena litru Naturalu 95 za jeden den stoupla o 38 haléřů na 31,29 koruny a je tak nejdražší v zemi. Za naftu nejvíce zaplatí motoristé ve Zlínském kraji, a to 30,07 koruny. Naopak nejlevnější benzín je v Královéhradeckém kraji (29,87 koruny), nafta v Ústeckém kraji (28,95 koruny).

Na mnoha místech ČR se však dá nejprodávanější Natural 95 natankovat již za méně než 28 korun za litr. [celá zpráva]

Na ceny pohonných hmot u čerpacích stanic má největší vliv vývoj cen ropy, kurz koruny vůči dolaru a sezóna. Podle analytiků souvisí současné zlevňování s pádem světových cen ropy.

Ropa se v pátek obchodovala okolo 63 dolarů za barel, což je skoro půlroční minimum. Důvodem poklesu ceny ropy jsou zprávy o vysokých zásobách zemního plynu, které přišly po údajích o růstu zásob ropných produktů. Díky tomu se zmírnily obavy z případných mezinárodních sankcí proti Íránu.

Reklama

Související témata:

Související články

Benzín se prodává i za méně než 28 korun

Ceny pohonných hmot v České republice pokračují v poměrně rychlém poklesu a na mnoha místech se dá nejprodávanější Natural 95 natankovat již za méně než 28...

Výběr článků

Načítám