Hlavní obsah

Lidl zvyšuje nástupní mzdu pokladních, v Praze dostanou skoro 31 tisíc

Novinky, bož

Obchodní řetězec Lidl v Česku od března zvýší mzdy pokladních a prodavačů. Nástupní mzda při plném úvazku celorepublikově vzroste na 28 571 korun. Po třech letech by měli pokladní a prodavači vydělávat 32 tisíc. Společnost o tom informovala v úterý. V Praze, kde jsou vyšší ceny, dosáhne nástupní mzda 30 857 korun a mzda po třech letech 34 286 korun.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Lidl zvyšuje mzdy.

Článek

V loňském roce se nástupní mzdy v Lidlu neměnily, rostly pouze výdělky dlouhodobých zaměstnanců. Těch je podle vyjádření společnosti většina.

„Letos jsme po dvou letech opět navýšili mzdy, ale cítíme, že důležité je vyjít lidem vstříc i v dalších oblastech. Proto zavádíme tři dny hrazeného zdravotního volna, a to pro všechny zaměstnance bez výjimky, tedy i prodavače, prodavačky a pokladní,“ uvedl šéf společnosti Pavel Stratil.

Většina zaměstnanců pracuje na zkrácený úvazek

Zároveň necelé tři čtvrtiny zaměstnanců Lidlu využívají zkrácené úvazky. U nejběžnějšího 35hodinového úvazku bude nástupní mzda činit mimo Prahu 25 tisíc hrubého měsíčně a v Praze 27 tisíc.

Po třech letech bude při tomto úvazku výdělek činit 28 tisíc mimo Prahu a 30 tisíc v hlavním městě.

Penny Market přidá zaměstnancům, nástupní mzda se zvedne na 24 tisíc

Ekonomika

Zvyšování mezd počínaje březnem v únoru oznámil také konkurenční řetězec Penny Market. Ten nově nabízí při plném úvazku nástupní mzdu 24 tisíc hrubého měsíčně, nejzkušenější by si mohli vydělat necelých 30 tisíc hrubého.

Aktuální průměrná hrubá mzda v Česku podle Českého statistického úřadu činí 33 697. Medián mezd pak dosáhl 29 549 korun hrubého měsíčně. Pražský průměr mezd činí 41 720 korun hrubého měsíčně.

Reklama

Související články

Lidl zlevnil rohlíky, pekaři mají obavy

Obchodní řetězec Lidl snížil od konce minulého týdne ceny rohlíků na 1,50 Kč. Svaz pekařů a cukrářů označil rozhodnutí řetězce za nešťastné. Do budoucna by to...

Výběr článků

Načítám