Hlavní obsah

Lidé sázejí sportku dál, víc se ale ptají

– Praha

Úterní zvraty ve vývoji kolem loterijní společnosti Sazka Čechy od sázení moc neodradily. Alespoň to tvrdí trafikanti. Lidé se prý víc ptají a plnou sázenku na jackpot nesázejí. Společnost v úterý oznámila, že není schopna vyplácet výhry nad půl miliónu korun.

Podle trafikantů mají lidé menší chuť sázetVideo: Novinky

 
Článek

"Lidé se o tom baví, ale míň nesází," řekla Novinkám trafikantka na pražských Vinohradech.

To potvrzují i další. Lidé zřejmě spoléhají na to, že jejich výhra onen půlmilión stejně nepřesáhne. "Přišel dokonce pán, vyplnil tiket a pak si to rozmyslel. Řekl, že vůbec nemusí vyhrát," řekla jedna z trafikantek.

Podle jednoho z trafikantů ale lidé sázejí méně, odhadl, že přišla zhruba polovina. Lidé se jej navíc ptají, jak to s výplatami je. "Já ale nevím víc, než co je v novinách," řekl.

Sportka se losuje ve středu a v neděli večer. Sazka na svých stránkách slibuje superjackpot 144 miliónů korun, paradoxně ale přiznává, že podobnou sumu není schopna vyplatit.

Sazka nechce loterie provozovat

Nižší zájem o sázení by paradoxně samotné Sazce mohl nahrát, protože zatím o provozování této činnosti nestojí. V úterý sdělila, že chce načas přerušit loterijní činnost. A to do doby, než insolvenční správce schválí úvěr 2,5 miliardy korun od firmy Gladiolus, který by Sazce podle jejích slov pomohl z finančních problémů.

Gladiolus založily společnosti Penta a E-Invest. Sazce dají úvěr, ale požadují zřízení výboru, který by Sazku řídil. Pokud by firma byla proti rozhodnutí výboru, hrozila by jí finanční sankce.

Insolvenční správce Josef Cupka přerušení loterijní činnosti nepodpořil. Pokud by přestala provozovat svou hlavní činnost, dramaticky by tím klesla hodnota firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám