Hlavní obsah

Levné aerolinky Click4Sky zpoplatní odbavení na letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nízkonákladová letecká společnost Click4Sky, která je dceřinou firmou Českých aerinií, bude za odbavení na letišti od poloviny února vybírat poplatek 250 korun. Odbavení pořízené přes internet budou mít klienti nadále zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Click4Sky.com chce podobně jako řada jiných leteckých dopravců motivovat cestující k využívání moderního způsobu odbavení prostřednictvím internetu," uvedla mluvčí společnosti Marcela Fialková. Dodala, že na internetových stránkách firmy je možné si nově zajistit také ubytování, cestovní pojištění a pojištění storna letenek.

Click4Sky začaly prodávat levné letenky v polovině září 2007. Záměrem vedení bylo zaplnit volná místa v letadlech národního dopravce. Zpáteční letenka se prodává za jednotnou cenu 2780 Kč včetně všech poplatků a občerstvení na palubě.

Nový odbavovací poplatek se bude platit pouze na Ruzyni, na zpáteční cestě bude odbavení zdarma.

Nákup levných letenek u Click4Sky má řadu omezení, aby mateřská firma nepřicházela o lépe platící zákazníky. Jedním z nich je minimální délka pobytu, takže cestující se nemůže vrátit dříve než za tři dny. Levnou letenku také není možné koupit jako jednosměrnou a nelze u ní měnit termíny odletu a příletu.

Podle Fialkové využilo služeb Click4Sky za první rok působení firmy více než 100 000 zákazníků. S letenkami Click4Sky se cestující dostane do 37 převážně evropských destinací.

Reklama

Výběr článků

Načítám