Hlavní obsah

Letošní sněhovou nadílku si užily i pojišťovny, evidují škody za půl miliardy

Novinky, Tomáš Holý

Na zhruba půl miliardy korun spočetly největší pojišťovny škody způsobené letošní tuhou zimou. Podle likvidátorů měli Češi nejvíce problémy právě se sněhem.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Osmdesátiletá Filoména Křenová odklízí sníh z chodníku v Březolupech na Uherskohradišťsku.

Článek

Klienti pojišťoven nahlásili kolem 25 tisíc škod. Česká pojišťovna jejich výši vyčíslila na 400 miliónů korun, Generali na 85 miliónů korun a ČSOB Pojišťovna pak na deset miliónů korun.

„Letos jsou zimou nejvíce postiženy nehorské regiony - v lednu napadlo srovnatelné množství sněhu v nížinách i na horách. Na to jsou ale stavby v horských a podhorských regionech lépe vybaveny, protože s tíhou sněhu tady lidé počítají. Počet závažných škod v nížinách je výrazně větší, a to celorepublikově,“ zdůvodnil mnohonásobně větší počet škodních událostí během letošní zimy mluvčí ČSOB Pojišťovny Tomáš Hejda.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Padající sníh poničil desítky aut.

Letošní zima podle pojišťoven potrápila nejvíce obyvatele Severomoravského kraje, Středočeského kraje a Pražany.

Kromě poničených střech řešili likvidátoři mimo jiné utržené okapy, zatopení domů kvůli tajícímu sněhu, popraskané potrubí, nechyběly ani úrazy na chodnících.

„Česká pojišťovna má také nahlášeno několik set úrazů na chodnících z celé republiky,“ uvedl mluvčí společnosti Václav Bálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám