Hlavní obsah

LEO Express se rozjede s cestujícími už 7. listopadu

Novinky, pit
Praha

Nový železniční dopravce LEO Express má v plánu zahájit pilotní provoz s cestujícími na trase mezi Prahou a Ostravou už 7. listopadu, což je o měsíc dříve oproti původnímu plánu. Informoval o tom mluvčí společnosti Petr Kopáček.

Foto: Leo Express

Leoš Novotný, majitel společnosti Leo Express s novou soupravou

Článek

„Cítíme rostoucí zájem veřejnosti, která je stále více zvědavá na naše vlaky a služby, a proto chceme vyjet co nejdříve – s více než měsíčním náskokem na termín, který jsme původně ohlásili,“ uvedl Leoš Novotný, generální ředitel LEO Expressu.

Podle něj se v současné době čeká na finální povolení od Drážního úřadu. Společnost má v Česku již čtyři nové jednotky typu FLIRT a pátou poslední dodá firma Stadler během listopadu.

Zlatočerné vlaky LEO Express by mohly svézt první cestující na trase mezi Prahou a Ostravou ve středu 7. listopadu odpoledne. Konkrétně ve 13.02 hodin z Prahy ve směru na Ostravu a v 17.05 hodin z Bohumína na Prahu. Až do 9. prosince, kdy začne platit nový jízdní řád, by přepravu měly zajišťovat čtyři spoje denně, dva v obou směrech.

Od 9. prosince pak zahájí LEO Express řádný provoz v plném rozsahu 16 spojů denně. Cestující by měli z Prahy do Ostravy dorazit za 3 hodiny a 6 minut.

Soupravy LEO Express zastavují v Praze, Pardubicích, Olomouci, Ostravě-Svinově, Ostravě hlavním nádraží a v Bohumíně, kde má LEO Express železniční depo s veškerým zázemím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám