Hlavní obsah

Lašák zřejmě povede ČSA k privatizaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

S největší pravděpodobností Jaroslava Tvrdíka v čele Českých aerolinií nahradí Radomír Lašák, který přes rok působil ve vedení elektrárenské firmy ČEZ. Premiér Jiří Paroubek řekl, že Lašák by měl společnost připravit na privatizaci.

Článek

Radomír Lašák (40) také kandidoval v roce 2003 na generálního ředitele Českého Telecomu, z výběrového řízení ale sám odstoupil a ředitelem se stal Gabriel Berdár.

Jaroslav Tvrdí odchází z vedení ČSA a bude volebním manažerem ČSSD. [celá zpráva]

Paroubek chce, aby Lašák připravil ČSA k prodeji

Lašák, by měl podle premiéra Jiřího Paroubka připravit privatizaci společnosti nejpozději do konce roku 2006. Strategie ČSA počítala s tím, že ztrátu 1,2 miliardy korun uhradí firma do konce roku 2006.

Začátkem roku 2004 měly ČSA hodnotu kolem 12 miliard korun. Ve společnosti drží ministerstvo financí přes 56 procent a Česká konsolidační agentura 34 procent akcií.

Lašáka hodnotí ministr průmyslu a obchodu Milan Urban jako kvalifikovaného odborníka. "Je schopný řídit velké firmy a dokáže si poradit i s tím, aby ČSA byly perspektivním podnikem," uvedl.

Lašák absolvoval v roce 1989 Vysokou školu ekonomickou, v devadesátých letech pracoval v Komerční bance. V roce 2000 se stal v KB členem představenstva a náměstkem generálního ředitele. Připravoval také KB k privatizaci.

"Jde nepochybně o velmi zdatného manažera, jenž má zkušenosti s privatizací i transformací významných společností," řekl o Lašákovi premiér Jiří Paroubek. Podle něj by tak měl Lašák úspěšně provést ČSA současným těžkým obdobím na trzích letecké přepravy a dokončit přeměnu aerolinií na moderní leteckou společnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám