Hlavní obsah

Kurz koruny se po dramatickém růstu opět sesul

Novinky, Tomáš Holý

Česká měna má za sebou velice dramatický týden. Nejprve výrazně posilovala a vyšplhala se až ke 27 korunám za euro, poté však nabrala opačný směr a během několika hodin o jednu korunu oslabila, tedy na 28 Kč/EUR.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Ve čtvrtek zažila česká koruna velký zlom. "Čtvrteční obchodování bylo pro korunu a ostatní měny v regionu negativní. Koruna sice během ranních hodin posílila z 27,40 Kč/EUR až na své denní maximum 27,06 Kč/EUR, nicméně ještě před polednem začala výrazně oslabovat a posunula se až na 27,90 Kč/EUR,“ komentoval čtvrteční obchodování s měnou analytik Komerční banky Jiří Škop.

V pátek oslabující trend pokračoval a měna se podle serveru Patria Online propadla až na 28,21 Kč/EUR, poté však část ztrát zkorigovala a před jedenáctou hodinou se obchodovala kolem 28 korun za euro. Pád zažila i vůči dolaru, opět se tak přehoupla nad 22 Kč/USD.

Na hodnotě ztrácely i okolní středoevropské měny, tedy polský zlotý a maďarský forint. "Zajímavá byla zpráva od guvernéra Evropské centrální banky, že pokud budou mít východní členské země EU problémy, mohou od EU dostat pomoc. K vymazání ztrát regionálních měn to ovšem nevedlo,“ dodal analytik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám