Hlavní obsah

Kubánci dostanou umělohmotné byty

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 14 tisíc domů z PVC plánuje Kuba postavit každý rok. Chce tím řešit nedostatek bytů. Jak píše agentura Reuters, program má začít letos na podzim a využít se má především PVC z rafinérie Cienfuegos.

Foto: Profimedia.cz

Kubu trápí nedostatek bytů.

Článek

"Kuba bude stavět více než 14 tisíc domů ročně z PVC díky spolupráci s Venezuelou,“ řekl ředitel projektu Julian Alonso.

Ostrovní stát v současnosti potřebuje kolem půl miliónu bytů. Alonso dále uvedl, že zařízení na výrobu domů bude k dispozici během června. Od září by pak mohl vyrábět zhruba čtyřicítku domků denně.

Venezuela přislíbila, že Kubě bude prodávat denně 92 tisíc barelů ropy a zmodernizuje rafinérie Cienfuegos. Ta pamatuje ještě sovětskou éru.

PVC
Polyvinylchlorid je jedním z nejpoužívanějších plastů vůbec. Velké využití nalézá především ve stavebnictví, kde nahrazuje dřevo či beton. Nevýhodou PVC je, že se z něj mohou uvolňovat nebezpečné látky. Zejména pokud se při jeho výrobě používají změkčovadla, například karcinogenní ftaláty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám