Hlavní obsah

Křetínský prý plánuje koupit podíl ve francouzském listu Le Monde

Český miliardář Daniel Křetínský jedná s francouzským finančníkem o koupi podílu ve francouzském deníku Le Monde. List to dnes uvedl na svém webu. Matthieu Pigasse novinám potvrdil, že s Čechem vede exkluzivní jednání o prodeji menšinového podílu ve svém holdingu, jehož prostřednictvím vlastní spolu s Xavierem Nielem kontrolní podíl v tradičním francouzském listu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Křetínský

Článek

Holding Le Nouveau Monde vytvořený za účelem držení podílu v deníku Le Monde je jeho většinovým akcionářem. Pigasse nyní jedná s Křetínským o prodeji 40 až 49 procent akcií společnosti. Kontrolu nad ní si podle svého vyjádření pro list hodlá uchovat i nadále.

Le Monde uvádí, že oficiální český zdroj mu v úterý potvrdil Křetínského záměr "koupit Le Monde". Šlo by tak o další akvizici významného francouzského tištěného média ze strany tohoto českého investora.

Prostřednictvím své společnosti Czech Media Invest (CMI) koupil letos Křetínský už francouzský týdeník Marianne a podíl v mediální skupině Lagardère Group, která vydává mimo jiné časopis Elle.

Reklama

Výběr článků

Načítám