Hlavní obsah

Koronavirus vyřadil většinu zaměstnanců plzeňského depa pošty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirus dočasně vyřadil přes 70 procent zaměstnanců plzeňského depa České pošty ve Skladové ulici, které obsluhuje Plzeň a okolí. Kvůli tomu se může zpozdit doručování zásilek, řekl v pátek mluvčí firmy Matyáš Vitík.

Foto: Novinky

Česká pošta dělá plošné testování zaměstnanců

Článek

Česká pošta k 25. březnu eviduje 26 uzavřených menších pošt po celém Česku, v Plzeňském kraji například v Tymákově u Plzně a ve Velkém Boru na Klatovsku. Menší problémy má pošta také v regionálním depu v Plzni-Křimicích, kde to ale není tak vážné a státní podnik tam situaci zvládá.

„Na většině poboček se nám absence zaměstnanců daří vykrývat výpomocemi z jiných pošt, přesto evidujeme nepřítomnost pracovníků kvůli nemoci covid-19 na 634 poštách a poštách Partner,” uvedl mluvčí.

Pošta začala s povinným testováním. Odhalila první nakažené

Domácí

Loni na jaře bylo uzavřeno až 140 poboček. „Letos se nám jejich počet daří udržovat daleko menší, a to z důvodů přijatých opatření, mezi něž patří třeba zavedení jednosměnného provozu nebo vykrýváním absencí pracovníky z jiných provozoven,” řekl.

V případě uzavřených pošt jde podle Vitíka o malé pobočky a vždy k nim mají klienti blízkou alternativní náhradu. Třeba v případě Tymákova je to otevřená pobočka ve Starém Plzenci.

Podle Vitíka eviduje Česká pošta v celé ČR přes 800 prokázaných případů koronaviru u zaměstnanců. „Celkově nám z různých důvodů schází 3500 zaměstnanců,” dodal. Česká pošta má asi 27 tisíc zaměstnanců ve 3200 vlastních nebo partnerských pobočkách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám