Hlavní obsah

Koncern OMV loni zdvojnásobil zisk na 50 miliard korun

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouský ropný a plynárenský koncern OMV ve čtvrtém čtvrtletí zdvojnásobil čistý zisk na 490 milionů eur (12,6 miliardy korun). Zisk za celý loňský rok pak více než zdvojnásobil na 1,99 miliard eur (51,3 miliardy korun). Informoval o tom server rakouského deníku Der Standard.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

OMV loni zdvojnásobil zisk.

Článek

Zisk odpovídá 4,40 eur (113 korun) na akcii, předtím to bylo 1,33 eur na akcii. Společnost chce zvýšit dividendu o 17 procent z 1,50 na 1,75 eura (45 korun) na akcii.

Akcie OMV šly v průběhu středečního obchodování na vídeňské burze na dračku. Před pátou hodinou odpolední posílily zhruba o pět procent na 45,30 eur (1170 korun).

Koncern OMV byl založen roku 1956 a sídlí ve Vídni. Zaměřuje se zejména na zpracování ropy a výrobu paliv. Ve střední Evropě provozuje síť více než 2 500 stejnojmenných čerpacích stanic. Působí i v České republice.

Reklama

Související články

Zisk Shellu se více než zdvojnásobil

Britsko-nizozemská ropná společnost Royal Dutch Shell v prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila zisk na 3,75 miliardy dolarů (asi 92 miliard korun). Ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám