Hlavní obsah

Klaus: Hyundai by mohla odlákat pracovníky z jiných firem

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Prezident Václav Klaus věří, že investice Hyundai přinese Moravskoslezskému kraji pozitivní ekonomický vývoj. Vyslovil však obavy, aby společnost nepřetahovala dělníky jiným firmám.

Článek

"Přál bych si, aby firma neznamenala odlákání kvalifikovaných pracovníků z jiných firem, kde jsou tito lidé zaměstnáni, místo toho, aby přitáhla do zaměstnaneckého poměru nezaměstnané. To bude veliký úkol, protože zkušenosti, třeba na Kolínsku, jsou takové, že obdobná investice spíše vysávala kvalifikované zaměstnance a celková zaměstnanost se nezvýšila," řekl Klaus na krajském úřadu při úterní návštěvě Ostravy.

Zároveň ocenil, že díky investici Hyundai se v kraji podaří změnit jeho strukturu. "Doufám, že to bude šance i pro další navazující firmy a že nebude (Hyundai) dovážet všechny subdodávky odkudsi zdaleka," prohlásil Klaus.   

Z druhé strany však zdůraznil, že není obhájcem úlev a investičních pobídek. "Je to nespravedlivé vůči jiným firmám. Celá řada firem v tomto regionu by uvítala mít stejnou pobídku a stejnou daňovou úlevu. Třeba by se pak také probudila k úplně jinému životu, než jaký má dnes. Já pro tyto metody nejsem," uzavřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám