Hlavní obsah

KKCG předložila Sazce nabídku na navýšení kapitálu o 2,8 miliardy

Praha

Skupina KKCG podnikatele Karla Komárka předložila společnosti Sazka nabídku na navýšení základního kapitálu o 2,8 miliardy korun. Za to požaduje 67 procent akcií společnosti. KKCG zároveň garantuje sportovním svazům 250 miliónů korun ročně po dobu 15 let. KKCG to uvedla v tiskové zprávě.

Článek

Někteří menšinoví akcionáři považují nabídku KKCG za velmi výhodnou, jako například prezident Automotoklubu Roman Ječmínek či první místostarosta Sokola Oldřich Lomecký.

Ve hře i další nabídky

Nabídku v pondělí akcionářům Sazky zaslal rovněž podnikatel Radovan Vítek. Ten nabízí za 100 procent akcií firmy miliardu korun. S nabídkou ale musí souhlasit všechny sportovní svazy. V budoucnu jim chce Vítek přispívat na jejich sportovní činnost.

Třetím návrhem ve hře je nabídka společností Penta a E-Invest. Firmy kvůli tomu uzavřely se Sazkou smlouvu o strategickém partnerství a uvedly, že poskytnou Sazce tolik peněz, kolik bude třeba k odvrácení insolvence. Sportovní svazy, které Sazku vlastní, dostanou podle dohody od Penty s E-Investem půjčku, investoři na oplátku získají podíl na zisku Sazky.

Sazka v pondělí uhradila čtyři milióny eur (asi 97 miliónů korun) za jistinu dluhopisů, které měla uhradit již v lednu. "Uhrazení jistiny je jedním z kroků strategické spolupráce se společnostmi E-invest a Penta," uvedl mluvčí Sazky Jan Tuna. Další jistinu dluhopisů za čtyři milióny eur a úroky za 8,8 miliónu eur by měla podle Tuny Sazka uhradit v červenci letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Sazka bude mít mimořádnou valnou hromadu

Českému olympijskému výboru (ČOV) se podaří svolat mimořádnou valnou hromadu Sazky. Organizace má v Sazce dvouprocentní podíl. Na svolání hromady je potřeba...

Výběr článků

Načítám