Hlavní obsah

Kellnerova PPF posílila v telekomunikacích, převzala východoevropský Telenor

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera dokončila koupi telekomunikačních aktiv společnosti Telenor ve střední a východní Evropě, konkrétně v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku za 2,8 miliardy eur (72 miliard korun). V úterý o tom informovala PPF v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Uzavřením transakce skupina PPF získává plnou kontrolu nad mobilním operátorem Telenor ve zmíněných zemích, uvedla mluvčí firmy Jitka Tkadlecová.

Dodala, že nákup od norské společnosti byl největší transakcí v telekomunikačním sektoru v regionu střední a východní Evropy od roku 2011.

V pondělí obchod schválila Evropská komise.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví a nemovitosti až po zemědělství. V oblasti telekomunikací vlastní například společnosti O2 a CETIN.

Skupina působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Jejím většinovým majitelem je Petr Kellner.

Reklama

Související témata:

Související články

O2 zvýšilo zisk na 2,78 miliardy

Operátor O2 zvýšil v pololetí konsolidovaný čistý zisk o 5,4 procenta na 2,78 miliardy korun. Celkové konsolidované provozní výnosy se zvýšily o 0,6 procenta...

Výběr článků

Načítám