Hlavní obsah

Jedna z největších čínských bank CCB plánuje vstup na český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedna z největších čínských bank China Construction Bank (CCB) má v blízké době zájem o vstup na český trh. Plánuje také otevřít pobočku v Praze, sdělilo v úterý ministerstvo financí.

Foto: Profimedia.cz

Pobočka CCB v Pekingu

Článek

„Podle představitelů CCB poskytne otevření pobočky prostor pro zintenzivnění vzájemné obchodní spolupráce mezi ČR a Čínou, přilákání čínských investic do ČR a podporu českých exportérů v Číně,” uvedlo ministerstvo financí.

Banka plánuje nabízet své služby českým klientům, financovat velké infrastrukturní projekty i provádět operace v jüanech.

S představiteli CCB se v pondělí setkal náměstek ministra financí Martin Pros. Bance přislíbil potřebnou asistenci, poskytl informace o formálních požadavcích a předal kontakty na Českou národní banku.

Pobočku v Praze chce mít i Bank of China

CCB je druhou velkou čínskou bankou, která projevila zájem o vstup na český trh. Otevření pobočky v Praze chystá v současnosti také Bank of China.

Oba finanční ústavy mají svá zastoupení v Evropské unii a na český trh plánují vstoupit v souvislosti s pronikáním na trhy střední a východní Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám