Hlavní obsah

Jančura chystá kvůli zmařené konkurenci na železnici stížnost do Bruselu

Novinky, toh

Společnost RegioJet, spadající do skupiny šéfa Student Agency Radima Jančury, chystá stížnost k Evropské komisi. Firma již dříve avizovala, že kvůli zmařeným plánům na investice do tuzemské železnici si bude stěžovat bruselským úředníkům.

Článek

Student Agency chtěla stejně jako v autobusové dopravě i na kolejích rozhýbat tuzemskou konkurenci. Záměr společnosti RegioJet se žlutými vlaky však zhatili před časem krajští hejtmané. Ti (všichni za ČSSD) podepsali smlouvy na provoz regionálních tratí s Českými drahami.

To se samozřejmě podnikatelům nelíbí. Již dříve upozorňovali, že kraje podepsaly smlouvy bez výběrového řízení.

„Podáme stížnost proti poskytnutí státní podpory Českým drahám," řekl Novinkám Jiří Schmidt ze společnosti RegioJet. Podle něj přípravy dokumentu finišují a zaslány Evropské komisi by měly být po 15. březnu.

„Konkurence byla zmražena. Usilujeme o to, aby veřejné zakázky byly spravedlivě vypisovány,“ dodal Schmidt s tím, že podle něj jsou šance na úspěch ve sporu veliké.

Reklama

Související články

Šéf Student Agency tepe v kampani do ČSSD

Okradli vás, poctivé občany, o 20 miliard! Hejtmani si vybrali černou díru Českých drah. Takovými hesly útočí od čtvrtka podnikatel a šéf Student Agency Radim...

Výběr článků

Načítám