Hlavní obsah

Italové stávkují. Podle toho, jak se hraje Euro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Itálii v těchto dnech zasahují stávky, které se nápadně shodují s dobou zápasů národního fotbalového mužstva na mistrovství Evropy ve Francii. V pondělí v tomto čase přestali pracovat řidiči autobusů a metra v metropoli Římě a v pátek letečtí dispečeři, upozornila agentura AFP.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Italští fotbalisté slaví vítězství nad Švédskem 1:0 a postup ze skupiny E.

Článek

Navzdory snaze úřadů zabránit páteční stávce, italský soud pověřený schvalováním pracovních výluk potvrdil termín vybraný dispečery, kteří odpočívali od svých povinností již dvě hodiny před zahájením zápasu Itálie-Švédsko.

K navádění letadel se vrátili při očekávaném závěrečném hvizdu rozhodčího v tomto utkání.

Kvůli dispečerům bojujícím za lepší podmínky odchodu do důchodu zkolaboval v Itálii letecký provoz. Stovky letů nabraly zpoždění nebo byly zcela zrušeny.

V pondělí zase zkomplikovali dopravu v Římě stávkující řidiči městské hromadné dopravy, a to právě v době, kdy Itálie porazila Belgii.

AFP upozornila, že fotbal ale neochromuje úplně veškerou činnost v Itálii. Svou bdělostí překvapila italská policie, která zadržela muže odsouzeného k devíti letům vězení za zločiny spáchané v žoldu mafie. Přistihla ho doma u televize, když se díval s kamarádem na fotbal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám