Hlavní obsah

Irský Ryanair začal létat z Brna do Londýna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Obyvatelé moravské metropole budou moci nyní létat na britské ostrovy, aniž by museli jet do Prahy. Irská nízkonákladové společnost Ryanair zavedla přímou linku z Brna do Londýna. První letadlo přistává v Brně ve čtvrtek.

Článek

Ryanair je šestnáctá největší letacká společnost na světě. Spoje v první dny už jsou plně obsazeny. Dopravce nabídl extrémně nízké ceny a letenky ihned rozprodal.  Z Brna bylo dosud možné dostat se přímou cestou do Velké Británie pouze autobusem. Cesta trvala mnoho hodin. Pokud chtěli cestující použít letadlo z Prahy, jeli autobusem do Prahy 2,5 hodiny, tedy déle, než pak letěli do Londýna.

Ryanair bude na lince používat letadlo Boeing 737- 800, do něhož se vejde 190 cestujících. Ryanair údajně jedná o spojení i s dalšími městy v ČR, zatím ale nezvěřejnil, která to jsou. Vzhledem k letišti přicházejí v úvahu Ostrava a Karlovy Vary.

Podle jihomoravského hejtmana Stanislava Juránka dostaly irské aerolinie přistávací práva v Brně za stejných podmínek, které jsou k dispozici i každému jinému dopravci. Představitelé kraje a města považují linku Londýn-Brno za první krok, kterým se moravská metropole uvede na leteckou mapu Evropy. Letiště v Brně dosud fungovalo jen jako vnitrostátní letiště, případně z něj startovaly charterové lety.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám