Hlavní obsah

Investoři mají zájem o krachující porcelánky

Právo, Rudolf Voleman

Zhruba tisícovka zaměstnanců zkrachovalého Karlovarského porcelánu a. s. (KP) má opět větší šanci, že si uchová své zaměstnání a neskončí na dlažbě. Investoři mají totiž zájem o všechny závody, ke kterým patří například Nová Role na Karlovarsku či Klášterec nad Ohří v Ústeckém kraji. Vyplynulo to z celkem jedenácti obálek, které v pondělí otevřel insolvenční správce KP Tomáš Čermín na jednání věřitelského výboru.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Článek

„Jedna nabídka byla podána na všechny závody Karlovarského porcelánu. Pak jsou tady další na  jednotlivé závody KP. Zájem je o každý z nich,“ uvedl Čermín, který se ale nechtěl zatím vyjadřovat k nabízeným cenám ani jednotlivým subjektům, které mají o KP zájem. „Všichni zájemci deklarovali, že chtějí nadále v závodech Karlovarského porcelánu vyrábět, tedy zachovat stávající výrobu,“ uvedl Čermín.

„To je velmi dobrá zpráva, ale nesmíme nic přeceňovat,“ komentoval ředitel karlovarského Úřadu práce Kamil Řezníček.

Odboráři v závodech KP byli ze zájmu investorů nadšeni

„Nejlepší by bylo, kdyby si někdo koupil všechny porcelánky jako celek, protože výroby na sebe svým způsobem navazují,“ komentovala šéfka odborů v novorolském závodě Marcela Dubová.

Rozhodnout o dalším osudu musí věřitelský výbor KP. „Nyní je vše v rukách věřitelského výboru a věřitelských bank,“ uvedl Čermín s tím, že právě banky musí s prodejem za nabízené ceny souhlasit. „Vzali si na to týden, takže další jednání věřitelského výboru bude v pondělí 16. března,“ uvedl insolvenční správce. „Ještě týden, mysleli jsme, že banky rozhodnou dříve, ale ten týden budeme muset ještě počkat,“ uzavřela Dubová.

Reklama

Výběr článků

Načítám