Hlavní obsah

Inspekce zavřela hernu v Jihlavě a čínskou restauraci v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) uzavřeli pro závažné hygienické nedostatky hernu Club Bonver Quantanamo na Okružní ulici v Jihlavě a čínskou restauraci Fu Hao v Rudné v Praze-západ. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: SZPI

V kuchyni čínské restaurace inspektoři zjistili další nedostatky, zejména mastnotou, prachem a zbytky potravin znečištěná zařízení.

Článek

V jihlavské herně, kde se kromě výherních automatů, rulety a kulečníkových stolů nacházel i bar s nabídkou rozlévaných nápojů, pochutin a italských sendvičů panini, inspektoři zjistili několikanásobné porušení hygienických předpisů.

„Za barovým pultem, kde se připravovaly nápoje a pokrmy, inspektoři zjistili množství myšího trusu. Ten se nacházel i ve skladu potravin, na chodbách a v šatně zaměstnanců, část zázemí zapáchala myšinou,“ uvedl Kopřiva. Provozovatel podle mluvčího také nezajistil dostatečný, pravidelný úklid a odvoz odpadu.

SZPI také nařídila zákaz užívání prostor v provozovně Čínská restaurace Fu Hao, Masarykova 662 v Rudné v Praze-západ.

Foto: SZPI

Z kuchyňské desky restaurace trčely hřebíky

„Při kontrole zde SZPI zjistila myší trus a moč v prostorách kuchyně, ve skladu potravin a přímo v krabicích s potravinami. V kuchyni inspektoři zároveň zjistili další nedostatky, zejména mastnotou, prachem a zbytky potravin znečištěná zařízení,“ dodal mluvčí.

Oběma provozovatelům inspekce nařídila, aby odstranili zjištěné nedostatky, a zahájí s nimi správní řízení ve věci uložení pokuty. Zákaz užívání prostor uvolní, až  provozovatelé prokážou, že byl závadný stav odstraněn.

Restaurační provozy může SZPI kontrolovat od letošního roku. Novou pravomoc jí dala novela zákona o potravinách, jejímž cílem bylo posílit pozici spotřebitele.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám