Hlavní obsah

Inspekce varuje před ovocným nápojem, který obsahuje plíseň

Novinky, jos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varovala spotřebitele před konzumací ovocného nápoje Bio Multi Gold od rakouské společnosti Pfanner. Nápoj může podle inspekce obsahovat plíseň.

Článek

Bio Multi Gold je vícedruhový nápoj ze směsi ovocného a karotkového koncentrátu. SZPI zahájila kontrolu nápoje na základě podnětu od spotřebitelů.

Senzorickým posouzením nevyhovoval nápoj v balení o obsahu 0,2 litru.

"Laboratoř SZPI v Praze ve výrobku prokázala výskyt plísní. Na výrobku bylo uvedeno datum minimální trvanlivosti 25. května 2008," sdělila mluvčí potravinářské inspekce Pavla Burešová.

Dovozce Pfanner, spol. s r.o., dle svého vyjádření na základě informace SZPI okamžitě informoval odběratele a stahuje všechny výrobky dané šarže Bio Multi Gold o obsahu 0,2 litru s datem expirace 25. května 2008 z trhu.

"V současné době zjišťujeme příčinu závady výrobku, která pravděpodobně nastala v průběhu výrobního a přepravního procesu do České republiky. Jedná se o zcela ojedinělý případ a naším prioritním zájmem je, aby se tato situace v žádném případě neopakovala," uvedl mediální zástupce firmy Pfanner Jaroslav Novotný.

Zákazníci mohou výrobek reklamovat

Dovozci nápoje do České republiky bylo nařízeno informovat o výskytu plísně všechny své dodavatele a stáhnout výrobek z oběhu. Spotřebitelé, kteří si výrobek obsahující plíseň koupili, mají právo jej reklamovat v místě nákupu, dodala Burešová.

Do České republiky bylo dovezeno 9504 kusů balení 0,2 litru, z toho bylo 384 kusů exportováno na Slovensko. SZPI odeslala hlášení o tomto výrobku do bruselské centrály Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám