Hlavní obsah

Hušák si chtěl ze Sazky odvézt věci, Cupka na něj zavolal policii

– Praha • Aktualizováno

Insolvenční správce společnosti Sazka Josef Cupka si povolal ve středu na pomoc při řešení sporu o nábytek v budově firmy pražskou policii. Podle Aleše Hušáka, kterého Cupka odvolal v úterý z funkce generálního ředitele Sazky, byly předmětem sporu jeho soukromé věci. Asistence policie je podle něj součástí diskreditační kampaně proti jeho osobě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Odvolaný šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

"Po dohodě s insolvenčním správcem Josefem Cupkou zaměstnanci dceřiné společnosti Sazky měli odstěhovat moje soukromé věci z mé kanceláře. U všeho byl pověřený pracovník odboru správy majetku Sazky, který potvrdil, že jde o věci v mém osobním vlastnictví. Vůz s těmito věcmi neopustil budovu Sazky, a lidé doktora Cupky přivolali policii," prohlásil Hušák.

"Vzhledem k tomu, že měl insolvenční správce Sazky Cupka důvodné podezření, že je nakládáno s hodnotnými předměty, které jsou součástí majetkové podstaty Sazky, učinil veškeré kroky k zajištění ochrany majetku společnosti, a povolal proto do sídla firmy i Policii ČR," uvedla Cupkova mluvčí Lenka Tichá s tím, že Hušák porušil dohodu, podle níž měly být předměty nejprve zaprotokolovány.

Policisté zasahovat nemuseli

Policisté nakonec nezasahovali, když přijeli na místo, spor byl již vyřešen. „Šlo o spor mezi dvěma stranami, který se týkal nějakého movitého majetku, který se měl dostat pryč z toho objektu a druhá strana (Cupka - pozn. red.) si myslela, že se pryč dostat nemá,“ řekl Právu ředitel pražské policie Martin Vondrášek.

Policie podle něj na základě oznámení přijela na místo, ale zasahovat vůbec nemusela. „V podstatě jsme jen přihlíželi tomu, jak se obě strany nakonec dohodly na vyřešení toho sporu. K žádnému napadení, ohrožení života či zdraví tam nedošlo,“ doplnil Vondrášek.

Hušák má omezený vstup do sídla Sazky

Výkonný šéf týmu insolvenčního správce Marek Biely v úterý současně omezil Hušákovi vstup do budovy Sazky. Zůstal mu jen omezený přístup do přísně vymezených prostor sídla společnosti. Hušák, který nadále zůstává předsedou představenstva, připomněl, že právní moc konkurzu stále nenastala. "Odvolání proti nepravomocnému rozhodnutí o vyhlášení konkurzu nad Sazkou je již připraveno. Nyní ho zkonzultuji s právníky, a poté bude dnes, nejpozději ve čtvrtek, podáno prostřednictvím Městského soudu v Praze Vrchnímu soudu v Praze," dodal Hušák.

Sazka je od minulého pondělí v konkurzu. Do insolvence a následně do konkurzu se loterijní firma dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

Věřitelský výbor Sazky minulý čtvrtek schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 miliónů korun, které mají sloužit k zachování běžného chodu firmy. Půjčku se splatností dva roky poskytla společnost Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám