Hlavní obsah

Hušák chce miliardáře Vítka kvůli výrokům o úplatcích poslat k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel Sazky Aleš Hušák je pobouřen výroky miliardáře Radovana Vítka pronesenými při pondělním zasedání výkonného výboru ČSTV a chce ho kvůli nim dát k soudu za pomluvu. Vítek v pondělí v přítomnosti několika členů vedení ČSTV tvrdil, že si mu Hušák řekl o dvě stě miliónů korun za to, že mu „odminuje“ vstup do Sazky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

Předseda ČSTV Pavel Kořán Právu řekl: „„Já bych to nerad komentoval, ale je pravda, že věta ve smyslu, že si měl pan Hušák říct panu Vítkovi o dvě stě miliónů korun, zazněla. Pokud to bylo, jak pan Vítek řekl, pak by neměl váhat a měl by se obrátit na příslušné orgány činné v trestním řízení, protože by mohlo jít o závažný trestný čin.“

Předseda Českého tenisového svazu Ivo Kaderka Kořánova slova potvrdil: „Věta ve smyslu, že si měl pan Hušák panu Vítkovi říct o 200 miliónů korun, skutečně na jednání výkonného výboru padla,“ sdělil Právu.

Vyjádření Aleše Hušáka poskytl Právu tiskový mluvčí Sazky Jan Tuna: „Dvě stě miliónů? To mě pan Vítek opravdu pobavil. To bych byl hodně z laciného kraje. Kdybych takovou možnost měl, a pan Vítek dobře ví, že ji nemám, tak se znalostí situace Sazky a její hodnoty bych si řekl o úplně jinou částku. Nejde o první lživá tvrzení pana Vítka, za některá ho již Sazka, a. s., zažalovala, a pan Vítek bude muset každopádně počítat s tím, že i tato slova bude muset prokázat u soudu."

"Naštěstí jsem s panem Vítkem nikdy nejednal bez několika svědků. Taková prohlášení činí člověk, který ví, že se blíží konec příběhu, a jemu došly věcné argumenty. V odborné mluvě se takovým slovům říká pomluva a při svém vzdělání by pan Vítek měl vědět, co to je,“ uvedl Tuna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám