Hlavní obsah

Hospodářskou komoru po Kuželovi povede Vladimír Dlouhý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novým prezidentem Hospodářské komory ČR se stal Vladimír Dlouhý. Rozhodl o tom sněm komory v Plzni. Dlouhý vystřídal Petra Kužela, který mandát z rodinných důvodů neobhajoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Dlouhý

Článek

Dlouhý získal od delegátů 122 hlasů.

O funkci prezidenta se původně ucházeli čtyři kandidáti. Vedle někdejšího ministra průmyslu a obchodu a prezidentského kandidáta Dlouhého to byli současný viceprezident komory a její bývalý šéf Zdeněk Somr a prezident Krajské hospodářské komory jižní Moravy Michal Štefl.

Vladimír Opatrný z Okresní hospodářské komory Jablonec nad Nisou kandidaturu podle mluvčí komory Lenky Vodné na sněmu stáhl.

Komora se sebou musí něco udělat

Hospodářská komora ČR sdružuje 14 tisíc podnikatelů zaměstnávajících přibližně dvě třetiny práceschopného obyvatelstva ČR.

Vladimír Dlouhý v rozhovoru pro Novinky.cz řekl, že by komora měla být aktivnější v jednání s vládou. [celá zpráva]

"Hospodářská komora je reprezentantem živností, ať tedy vykonává jejich správu, která je nyní roztříštěná," uvedl Dlouhý. Problémy s financováním komory by podle něj vyřešilo povinné členství, ale její síla nyní prý není taková, aby o tom přesvědčila politiky, zákonodárce, ale ani podnikatele, kteří nejsou členy komory.

"Nejdříve musí komora sama se sebou něco udělat, pak bychom se měli podívat, jak to funguje třeba v Rakousku nebo Nizozemsku," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám