Hlavní obsah

Globální otřesy zamávaly i s developery, Orco propustí 220 lidí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy spojené s finanční krizí si pomalu došláply už i na developerské společnosti. Například Orco Property Group oznámilo v rámci své restrukturalizace propouštění a uzavírání některých kanceláří. Firma to uvádí na svých internetových stránkách.

Článek

Firma, jejíž akcie se obchodují mimo jiné na pražské burze, hodlá propustit na 220 lidí. Orco působí kromě Česka také v Maďarsku či Polsku.

"Těch 220 lidí buď už není ve firmě, nebo jsou ve výpovědní lhůtě. V každém případě o tom už všichni vědí," řekla ČTK mluvčí společnosti Petra Zdeňková.

Kromě propouštění Orco oznámilo změny ve vedení. Řízení rozvoje projektů a správu aktiv bude šéfovat Jean-François Ott. Za finance bude zodpovědný Nicolas Tommasini, uvedla firma na svém webu.

Součástí plánované restrukturalizace je i uzavření několika kanceláří. Společnost však blíže nespecifikovala počet a lokality, kde se Orco stáhne.

Akcie Orka se obchodují na pražské burze. Kvůli finanční krizi patří cenné papíry developerských společností a bank mezi ty, na které je vyvíjen velký tlak a jejichž cena dlouhodobě padá. Ve středu se cena jedné akcie společnosti pohybovala kolem 150 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám