Hlavní obsah

Foxconnu, který vyrábí iPhony, klesl čtvrtletní zisk o 39 procent

Tchajwanské společnosti Foxconn Technology Group, smluvnímu výrobci telefonů Apple, ve třetím čtvrtletí klesl zisk o 39 procent na 21 miliard tchajwanských dolarů (zhruba 15 miliard korun). Zaostal za očekáváním analytiků, uvedla ve středu agentura Reuters. Na špatných výsledcích se podepsaly problémy při výrobě nového telefonu iPhone X.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Akcie Foxconnu na výsledek hospodaření zareagovaly propadem o 2,8 procenta na nejnižší úroveň od konce září. Šlo o první čtvrtletní propad Foxconnu v tomto roce a největší propad zisku za čtvrtletí minimálně od roku 2009. Příjmy firmy ve třetím čtvrtletí stagnovaly.

Vedle problémů při výrobě nového telefonu od Applu někteří analytici zmiňují také další faktory, které se do zisku negativně promítly, a to zhodnocení čínského jüanu a delší odstávku kapacit. Telefon iPhone X šel totiž do výroby nezvykle pozdě.

V důsledku slabého zájmu o telefon iPhone 8 a problémům při výrobě přístroje iPhone X akcie tchajwanské společnosti za poslední tři měsíce ztratily asi deset procent hodnoty. V závěru roku by se podle analytiků měla situace změnit, Apple je teď s průběhem výroby nejnovějšího mobilního telefonu spokojen a očekává vysoký předvánoční odbyt.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám