Hlavní obsah

Foxcon potvrdil: v Kutné Hoře postaví obří továrnu na LCD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUTNÁ HORA

Středočeské Kutnohorsko, sužované vysokou nezaměstnaností, se dočkalo: tchajwanská společnost Foxconn v pondělí na tiskové konferenci v Kutné Hoře potvrdila, že si toto město vybrala jako sídlo své nové továrny na výrobu LCD monitorů a počítačových komponentů. Investuje do ní 147 miliónů dolarů (3,094 mld. Kč). V závodě zaměstná 5000 lidí.

Článek

Poblíž průmyslové zóny hodlá firma podle místostarosty města Václava Vančury postavit také satelitní městečko s asi 3000 byty pro zaměstnance.

Kutnohorsko je už několik let regionem s nejvyšší mírou nezaměstnanosti ve Středočeském kraji. Na konci dubna zdejší úřad práce evidoval 2889 žadatelů o práci, z toho bylo 2668 osob schopných okamžitě nastoupit do práce.

Foxconn je jedním z největších světových výrobců počítačů. V Česku působí od roku 2000, kdy získal areál zkrachovalé HTT Tesla Pardubice, a zařadil se mezi největší průmyslové podniky v zemi. V roce 2005 dosáhly jeho tržby 51,4 miliardy korun a zisk byl 509 miliónů korun. Téměř veškerá produkce míří na vývoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám