Hlavní obsah

Ford nabízí zaměstnancům desetitisíce dolarů za dobrovolný odchod

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford přišla s neobvyklým krokem. Místo drastického propouštění nabízí zaměstnancům peníze za to, že sami z továrny odejdou. Firma chce tímto způsobem do budoucna snížit své náklady.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Článek

Podle stanice BBC automobilka nabídla dobrovolné propuštění 41 tisícům zaměstnancům v USA. Pokud nabídku přijmou, čeká je 50 tisíc dolarů odstupného (přibližně 915 tisíc korun) a k tomu na výběr buď šek v hodnotě 25 tisíc dolarů na nákup auta značky Ford, nebo dalších 20 tisíc dolarů na ruku.

Na své by si měli přijít i zaměstnanci, kteří se rozhodnou odejít předčasně do důchodu. Na ty, co jsou kvalifikovaní, čeká odstupné 40 tisíc dolarů, na ostatní pak 20 tisíc dolarů.

Ford se již dlouhodobě snaží snížit počet zaměstnanců stejně jako mnoho konkurenčních firem. V současnosti automobilka zaměstnává v USA 80 tisíc lidí, na začátku roku to bylo o devět tisíc lidí více.

Reklama

Výběr článků

Načítám