Hlavní obsah

Fischer odchází z cestovky, kterou založil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Václav Fischer opouští společnosti, které před 14 lety založil, mimo jiné i z největší cestovní kanceláře v České republice. ČTK o tom informovala mluvčí CK Fischer Věra Kudynová. Fischer nicméně i nadále bude držet čtvrtinový podíl ve všech firmách, ve kterých na konci loňského roku získala majoritu firma Karla Komárka.

Foto: Dan Novotný

Radnice Prahy 13

Článek

Čtvrtinový podíl tak Fischerovi zůstává ve společnostech CK Fischer, Fischer s.r.o. a Fischer Air, informuje ČTK. Na počátku prosince povolil spojení tří firem Václava Fischera a společnosti K Capital Group Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Komárkova firma ve společnostech drží 75% podíl.

Finanční nesnáze skupiny firem Václava Fischera vyplavaly na povrch na konci července loňského roku. Během jediného měsíce se je však podařilo vyřešit vstupem společnosti K Capital Group. Fischerovy společnosti dlužily Komerční bance, Českým aeroliniím a České správě letišť dohromady kolem 470 miliónů korun. Kvůli nesplácení se věřitelé obrátili na soud a následně se do firem dostavili exekutoři. Zablokovali firemní majetek, letadla i řadu Fischerových osobních věcí. Exekuce skončily až poté, co Komárkova firma zahájila jednání s věřiteli a Fischerovy dluhy vykoupila.

Reklama

Související témata:

Související články

Fischer jedná s věřiteli

V hlavním městě se ve středu objevila fáma, že jedné z největších tuzemských cestovek CK Fischer hrozí rozsáhlá exekuce majetku. Majitel společnosti Václav...

Výběr článků

Načítám