Hlavní obsah

Fiat chce od kanadské vlády koupit podíl v Chrysleru

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

Italská automobilka Fiat nabídla 125 miliónů dolarů (asi 2,1 miliardy korun) kanadské vládě za nákup 1,7procentního podílu ve společnosti Chrysler. Fiat se snaží co nejrychleji posílit kontrolu nad americkou automobilkou, jak uvedla agentura Reuters s odkazem na slova šéfa Fiatu Sergia Marchionneho.

Článek

„Kanadské vládě jsme ve čtvrtek předložili nabídku na koupi jejího podílu,“ uvedl v sobotu v Benátkách Marchionne, který je zároveň generálním ředitelem Chrysleru.

Nabídka Fiatu přichází krátce poté, co americké ministerstvo financí souhlasilo s prodejem svého zbývajícího šestiprocentního podílu ve společnosti Chrysler italské automobilce za 500 miliónů dolarů (asi 8,5 miliardy korun). Fiat tímto navýšil svůj podíl v Chrysleru na 52 procent.

Marchionne rovněž popřel, že by uvažoval o přemístění centrály Fiatu z Turína do Spojených států. Fiat je největší průmyslovou skupinou v Itálii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám