Hlavní obsah

Euro se k dolaru propadlo na dvouleté minimum

– Londýn

Euro ve čtvrtek pokleslo na dvouleté minimum vůči dolaru poté, co zápis ze zasedání americké centrální banky (Fed) snížil vyhlídky na další uvolňování měnové politiky ve Spojených státech v příštích měsících.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednotná evropská měna klesla vůči dolaru o 0,2 procenta na 1,2208 dolaru, tedy na nejnižší úroveň od poloviny roku 2010. Vůči japonskému jenu se její kurzu propadl o 0,8 procenta na pětitýdenní minimum 96,77 jenu, napsala agentura Reuters.

Fed podle zápisu z posledního zasedání zatím s další pomocí ekonomice vyčká. Připouští nicméně, že stav ekonomiky by se mohl zhoršit, pokud Kongres nezabrání zvýšení daní a automatickým škrtům, které pravděpodobně nastoupí koncem roku.

„Na trh se vrací averze vůči riziku," uvedl analytik Lee Hardman ze společnosti BTMU. Podle něj nedal Fed žádný jasný signál, že v srpnu pravděpodobně přijde další kvantitativní uvolnění měnové politiky.

Euro se od začátku letošního roku propadlo o zhruba o 5,5 procenta. V celém loňském roce oslabilo o více než tři procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám