Hlavní obsah

Emirates koupí 30 dreamlinerů za 200 miliard korun

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubajská letecká společnost koupí od Boeingu 30 letadel modelu 787-9, který je známější pod přezdívkou Dreamliner. Hodnota objednávky uzavřené na probíhajícím aerosalonu v Dubaji je 8,8 miliardy dolarů (203,1 miliard korun), uvedl server listu Financial Times.

Foto: Jon Gambrell, ČTK/AP

Šéf Boeingu Stanley A. Deal (vlevo) předává maketu Dreamlineru v barvách Emirates šéfovi aerolinek šejkovi Ahmedu ibn Saíd Al Maktúmovi.

Článek

Objednané letouny začne Boeing dubajským aerolinkám dodávat od května 2023. Dodávky budou pokračovat následujících pět let.

Již ve středu Emirates oznámily, že si od evropského rivala Boeingu, společnosti Airbus objednaly 50 letounů A350 v hodnotě 16 miliard dolarů (369,3 miliardy korun).

Po havárii, při níž kvůli roztržení motoru zemřela žena, musí tisíce boeingů k opravě

Ekonomika

Státní aerolinky Emirates jsou největší leteckou společností na Blízkém východě. Jsou vlastněny emirátem Dubaj, který je součástí Spojených arabských emirátů. V jejich čele stojí šejk Ahmed ibn Saíd Al Maktúm.

V roce 2018 Emirates přepravily 58 a půl milionu cestujících. Součástí jejich flotily je 256 letounů, které obsluhují 138 destinací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám