Hlavní obsah

Důvěra německých podnikatelů v ekonomiku je opět rekordní

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Důvěra německých podnikatelů v ekonomiku v červenci stoupla na nejvyšší hodnoty od sjednocení Německa. V úterý to oznámil ředitel Institutu ifo Clemens Fuest. Index podnikatelského klimatu stoupl ze 115,2 na 116 bodů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Důvěra německých podnikatelů v ekonomiku

Článek

„Nálada v nejvyšších patrech německých podniků je euforická,” uvedl k výsledkům Fuest. Součástí zveřejněných čísel jsou kromě indexu podnikatelského klimatu, v němž podnikatelé a manažeři firem hodnotí celkovou ekonomickou situaci, i index podnikatelské nálady a index očekávání.

Index podnikatelské nálady, v němž podnikatelé a manažeři hodnotí aktuální situaci svého vlastního podnikání, proti červnu stoupl o 1,2 bodu na 125,4 bodu. I ten je tak nejvyšší od znovusjednocení Německa v roce 1990.

Index očekávání, v němž podnikatelé hodnotí očekávání vývoje ekonomiky i svého podnikání v nejbližších šesti měsících, vzrostl o 0,5 bodu na 107,3 bodu.

„Ve stavebnictví stoupl index na novou rekordní úroveň. Firmy hodnotí aktuální situaci konstantně jako velmi dobrou,” připomněl Fuest. „Očekávají další zlepšení svého byznysu v nadcházejících měsících,” dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám