Hlavní obsah

Druhým největším tuzemským slevovým portálem Pepa.cz zmítají spory mezi společníky

Ve sporu společníků druhého největšího tuzemského slevového portálu Pepa.cz padlo několik trestních oznámení, jednatelé společnosti se navzájem obviňují z vyvádění peněz z firmy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soud už na konci června, na žádost dalších dvou jednatelů, vydal předběžné opatření, kterým zakázal jednateli Jiřímu Jankovovi výkon funkce a zakázal mu nakládat s penězi.

Jankov na začátku týdne rovněž podal insolvenční návrh a trestní oznámení kvůli údajnému vyvádění peněz z firmy. V návrhu uvádí, že „důvodem hrozícího úpadku navrhovatele je skutečnost, že zbývající dva jednatelé Petr Sýkora a Levon Ter-Ghazaryan vyvedli z bankovního účtu navrhovatele bez jakéhokoli relevantního právního důvodu částku ve výši cca 31,5 miliónu korun ve prospěch společnosti Online Brothers”.

Hrají o čas

Spor vyvrcholil právě v pondělí, kdy společnost Millenium Prague vlastnící polovinu firmy Portál Pepa.cz, spustila na doméně Pepa.cz vlastní slevový agregátor.

Jednatel společnosti Petr Sýkora ve čtvrtek uvedl v tiskové zprávě, že nechce čekat na výsledky trestních oznámení a soudní rozhodnutí a zahajuje vlastní projekt na zelené louce. Jeho projekt se přesouvá na novou doménu Klido.cz. Dočasnou doménu Pobytov.cz, na které funguje nyní, využívat nebude.

„Hrajeme nyní o čas. Pro spoustu partnerů jsme důležitým generátorem zisku a nemůžeme je opustit uprostřed sezony. Není možné čekat týdny na soudní rozhodnutí. Pokud jsme v pondělí přišli o doménu, ve čtvrtek už náš byznys zase musí fungovat,” dodal Sýkora, nyní výkonný ředitel Klido.cz.

Loni dosáhl obrat webu Pepa.cz zhruba 300 miliónů korun. Slevové servery v ČR fungují sedm let. Vrcholu dosáhl počet těchto portálů v polovině roku 2011, kdy jich bylo 204. Postupně se ale trh nasytil. V dalších letech vyklidila z různých důvodů pozice řada velkých slevových portálů, například původní Zapakatel.cz, Hypersleva.cz či Nebeslev.cz. Na konci loňského roku skončil i NákupvAkci.cz a podal na sebe návrh na insolvenci. [celá zpráva]

Nyní zbylo na trhu posledních zhruba 20 slevových portálů. Po největším Slevomatu se mezi velké portály řadil právě Pepa.cz, dále Vykupto.cz či Hyperslevy.cz. Největší podíl na obratu serverů má cestování a jeho význam stále roste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám