Hlavní obsah

Drogerie DM stahuje z trhu přesnídávky Babylove kvůli možné kontaminaci chlórem

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost DM drogerie markt stahuje z prodeje produkt „babylove BIO ovocný příkrm 190 g, jahoda, malina & jablko, od ukončeného 4. měsíce“ kvůli možné kontaminaci chlórem. Společnost to v úterý oznámila tiskovou zprávou. Opatření se týká výrobků s minimálním datem trvanlivosti 5. července 2019, které je uvedeno na boční straně víčka.

Foto: dm drogerie

Společnost DM drogerie markt stahuje z prodeje produkt „babylove BIO ovocný příkrm 190 g, jahoda, malina & jablko, od ukončeného 4. měsíce“ s minimálním datem trvanlivosti 5. července 2019.

Článek

„Při vlastních kontrolách byly v příkrmu nalezeny zbytky čisticího prostředku s obsahem chlóru,” uvedla společnost s tím, že ke stažení přistupuje z preventivních důvodů. Nelze totiž vyloučit, že se chlór dostal i do dalších produktů s minimálním datem trvanlivosti 5. července 2019.

„Velice litujeme vzniklé situace a zákazníkům se za tuto nepříjemnost omlouváme,” stojí dále v tiskové zprávě. Zákazníkům, kteří přesnídávku vrátí v kterékoliv prodejně, DM vrátí peníze.

„Chlorát se mohl do příkrmů dostat v důsledku použití chlorované vody během zpracování surovin, případně při dezinfikování přístrojů používaných při zpracování surovin,” předpokládá DM. Zároveň varuje, že zvýšený příjem chlorátu může vést k omezení schopnosti krve vázat kyslík a může bránit příjmu jódu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám