Hlavní obsah

Dostavbě silnice I/35 už nic nebrání

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Tahanice kolem pozemků, na kterých mají být postaveny tři kilometry nové silnice z Liberecka k hranicím s Polskem a Německem, už skončily. Ministerstvo dopravy zamítlo odvolání proti stavebnímu povolení podané restituentkou Jitkou Pourovou, která se nechtěla zmiňovaných pozemků vzdát. Stát po marných pokusech o dohodu s majitelkou pozemky vyvlastnil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Proti rozhodnutí ministerstva dopravy již není možný žádný řádný opravný prostředek,“ potvrdil mluvčí Libereckého kraje Jiří Langer.

„Stavební povolení nabývá platnosti doručením. Okamžitě se začne stavět,“ řekl Právu šéf liberecké pobočky Ředitelství silnic a dálnic Josef Jeníček. Podle něj bude zbývající tříkilometrový úsek od mostu ve Václavicích k obchvatu v Hrádku nad Nisou zprůjezdněn ještě letos v listopadu. „S úplným dokončením počítáme v srpnu 2014,“ dodal Jeníček.

Navazující komunikace v Německu a Polsku jsou už dávno dokončené. Napojení „pětatřicítky“ na české straně mělo být hotové už v říjnu 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám