Hlavní obsah

Do letadla už jen s mobilní palubní vstupenkou, službu chystá i ČSA

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letecká společnost Air France začala začátkem června nabízet i mobilní palubní vstupenky. Po povinném zavedení elektronických letenek jde o další zjednodušení cestování. Služba je však zatím dostupná jen na lince z Paříže do Amsterdamu. Novinku by chtěly zavést i České aerolinie.

Článek

„Začíná tak doba, kdy už k nástupu do letadla nebude potřeba žádný papírový dokument,“ komentoval novinku mluvčí Asociace cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Využití mobilní vstupenky je naprosto jednoduché. Cestující se pouze musí zaregistrovat na internetových stránkách aerolinek, a to právě přes telefon. Po mobilním odbavení si nechá zaslat sms, mms či e-mail, kterým se následně prokáže u vstupu na palubu.

Zpráva, kterou cestující na svůj mobilní telefon obdrží, bude obsahovat veškeré informace shodné s těmi, které jsou uvedené na papírové vstupence. „Cestující tak již nemá žádnou papírovou palubní vstupenku,“ dodal Okamura.

Novou službu chystají i ČSA

České aerolinie v pondělí uvedly, že novou službu by chtěly zavést také. V budoucnu by pak mělo být možné kompletní odbavení cestujících přes mobil prostřednictvím technologie wap a krátkých textových či multimediálních zpráv, jak uvedla ČTK.

Reklama

Související články

Papírovým letenkám odzvonilo

Od neděle prodávají letecké společnosti pouze elektronické letenky. Končí tak proces přechodu od papíru na elektronické kódy, který Mezinárodní asociaci...

Výběr článků

Načítám