Hlavní obsah

Developer Orco zastavil obchodování se svými akciemi

Novinky, toh
Aktualizováno

Deveveloperská společnost Orco Property Group v pondělí požádala o zastavení obchodování se svými akciemi a dluhopisy. Firma to zdůvodnila tím, že posouvá datum zveřejnění svých hospodářských výsledků za loňský rok. V úterý by mělo být obchodování s akciemi opět obnoveno.

Článek

Orco na svých internetových stránkách uvedlo, že výsledky zveřejní na konci března. Důvodem je situace na realitních a úvěrových trzích.

Cenné papíry společnosti jsou dlouhodobě pod velkým tlakem a doposud výrazně ztrácely. "Akcie Orca za letošní rok již ztratily 36 % své hodnoty a zaostaly tak za výkonem pražské burzy, která od začátku roku, měřeno indexem PX, odepsala necelých 20 %. Za minulý týden si však Orco na českém trhu připsalo více než 17 %,“ uvedl server Patria Online.

Sever Prague Stock Exchange navečer uvedl, že "vzhledem k tomu, že pominuly důvody k pozastavení obchodování s emisí akcií ORCO a emisí dluhopisů," bude se od úterý s těmito emisemi opět obchodovat.

Analytici oslovení ČTK odhadují, že Orco bude mít za rok 2008 ztrátu přesahující 100 miliónů eur, tedy kolem 2,65 miliardy korun. V roce 2007 měla firma čistý zisk 87,5 miliónu eur (podle tehdejšího kurzu 2,2 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám