Hlavní obsah

Další rána krachující Sazce: padl jackpot 25 miliónů

Praha
Aktualizováno

V neděli večer padl ve Sportce jackpot. Ve druhém tahu 20. týdne je v prvním pořadí výhra 25 239 620 Kč. Sazka podle svého mluvčího Jana Tuny chce výhru vyplatit, musí ale požádat o povolení insolvenčního správce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V druhém pořadí není žádná výhra, ve třetím pořadí je osm výher po 26 414 Kč, ve čtvrtém pořadí je 573 výher po 491 Kč, v pátém pořadí je 10 793 výher po 87 Kč, uvedla Sazka.

O vyplacení peněz bude muset Sazka požádat insolvenčního správce, kterého do společnosti dosadil soud. Výherce miliónového obnosu se tedy možná raduje předčasně.

„SAZKA, a.s., i nadále přijímá sázky, vyplácí výhry a v provozu je naprostá většina terminálů. Pro nedělní jackpot platí stejná pravidla jako pro podobné vysoké výhry,“ sdělil v tiskové zprávě Tuna. Dodal ovšem, že jakmile se výherce prokáže v sídle společnosti, obdrží částku do 400 tisíc korun podle svého uvážení, a poté odstartuje 60denní lhůta na vyplacení zbytku výhry, což bude záviset na rozhodnutí insolvenčního správce.

Ministerstvo financí v květnu pozastavilo Sazce dočasně licenci na číselné loterie kvůli tomu, že včas nevyplatila lednovou více než stomilionovou výhru, firma se odvolala. Kvůli tomu, že Sazka neodvedla státu poplatky z provozování loterií, ministerstvo navíc zahájilo další správní řízení, ve kterém hrozí odebrání licence na veškerou činnost.

Insolvenční správce zveřejnil své stanovisko k přihlášeným pohledávkám, popřel nároky ve výši 17,2 miliardy korun a jako nesporné uznal pohledávky za zhruba 15 miliard, zbylé pohledávky za 9,273 miliardy zůstávají zatím nedořešené.

Objevily se zprávy o nedobrém vývoji hospodaření firmy v posledních měsících, podle zprávy pro prozatímní věřitelský výbor jí v dubnu klesly tržby z loterijní činnosti meziročně o 47 procent na 380 milionů korun, správce Josef Cupka pak zveřejnil, že Sazka za první čtvrtletí vykázala ztrátu zhruba 867 miliónů korun. Zástupci Sazky ale čísla odmítají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám