Hlavní obsah

Další dreamliner měl potíže, technika zradila už čtvrtý stroj za deset dní

– Tokio
Novinky, rei

Technické potíže nejmodernějšího dopravního letadla na světě Dreamlineru 787 neberou konce. Na letišti v Tokiu ve čtvrtek uvízl stroj aerolinií All Nipon Airways. Jeho klimatizačnímu systému vypadlo napájení. Byl to už čtvrtý případ technické závady chlouby amerického výrobce letadel Boeing za posledních deset dnů, upozornila stanice CNN.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Boeing 787 Dreamliner, Ilustrační foto

Článek

Více než sto cestujících, kteří měli namířeno na Frankfurtu nad Mohanem, muselo nakonec přesednout do jiného letadla. Vzlétali s osmihodinovým zpožděním.

Byla to tento týden už druhá technická závada dreamlineru. Na počátku týdne muselo být odkloněno letadlo společnosti United Airlines mířící do coloradského Denveru, protože mělo potíže s ukazateli stavu brzd.

Podobně dopadly dva dreamlinery stejných aerolinek o týden dřív. Jeden měl potíže s olejovým filtrem, druhý kvůli kontrolce oleje.

Dreamlinery nesměly od ledna po čtyři měsíce do vzduchu kvůli potížím s bateriemi. Boeing systém baterií změnil, připustil ale, že se mu nepodařilo původní příčinu problémů zjistit.

Pro firmu však letoun zůstává chloubou. “787 je úžasné letadlo. Víme, že se mu bude dostávat zvýšené pozornosti, kdykoliv se ve službě dostaví selhání,” komentovala nehody mluvčí firmy Yvonne Leachová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám