Hlavní obsah

ČSOB vylepšila pololetní výsledek, zisk má 5,92 miliardy

Brusel
Aktualizováno

Československá obchodní banka, největší bankovní skupina v tuzemsku podle objemu aktiv, v prvním pololetí meziročně zvýšila čistý zisk o 7,3 procenta na 5,92 miliardy korun. Ve stejném období loni měla zisk 5,52 miliardy korun. K zisku se vrátila i její mateřská KBC. Ta ve druhém čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem 302 miliónů eur (zhruba 7,8 miliardy Kč).

Článek

ČSOB je jedinou z velkých českých bank, která v prvních šesti měsících roku vylepšila hospodářský výsledek. Česká spořitelna v pololetí meziročně snížila čistý zisk o 4,4 procenta na 6,3 miliardy korun, Komerční banka o desetinu na 5,8 miliardy korun a UniCredit o takřka polovinu na 1,2 miliardy korun.

"Svými výsledky za první polovinu tohoto roku jsme prokázali vysokou ziskovost a schopnost absorbovat zvýšené náklady na úvěrové riziko," uvedl generální ředitel Pavel Kavánek.

KBC zabrala a je opět v zisku

Majitel ČSOB, belgická skupina KBC vykázala sice také zisk, meziročně se ale číslo propadlo o téměř 40 procent. Firma to oznámila ve čtvrtek v tiskové zprávě. Společnost přerušila sérii tří čtvrtletních ztrát za sebou. Záporné číslo se celkem vyšplhalo na 3,6 miliardy eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám