Hlavní obsah

CSG zbrojaře Strnada vydělala přes miliardu. Zvažuje další nákupy firem

Čistý zisk holdingu Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Jaroslava Strnada loni meziročně vzrostl o jedno procento na 1,09 miliardy korun. Tržby se zvýšily o 22 procent na 15,4 miliardy korun, řekl v pondělí mluvčí společnosti Andrej Čírtek. CSG podle něj ještě do konce roku nevylučuje další akvizice v českém průmyslu.

Foto: Pavel Karban, Právo

Do skupiny CSG Jaroslava Strnada patří i Tatra

Článek

CSG byl loni podle Čírtka jedním z nejaktivnějších českých investorů. Letos je v této oblasti také aktivní. Například slovenská větev holdingu, skupina MSM Group, vstoupila do srbského strojírenského podniku IMK 14. Oktobar. [celá zpráva]

"Nevylučujeme, že se do konce tohoto roku uskuteční ještě další významné akvizice v českém průmyslu. Holdingu CSG se daří a klade důraz na získávání a rozvoj výrobních kapacit," uvedl Čírtek.

Letos byla v rámci holdingu po několika letech obnovena výroba lehkých nákladních vozidel v automobilce Avia. Společnost Tatra Defence Vehicle (TDV) získala kontrakt na výrobu nových vozidel Pandur II pro českou armádu a také na servis kolových obrněných transportérů Pandur II v její výzbroji.

"CSG také začal spolupracovat s polskou společností H. Cegielski-Poznaň, se kterou v září podepsal memorandum o spolupráci na projektu nové generace užitkových elektromobilů. Firma H. Cegielski-Poznaň a společnost TDV dále v září představily nové obrněné vozidlo Husar na podvozku Tatra," doplnil Čírtek.

Czechoslovak Group je holding zastřešující průmyslové podniky zejména v Česku a na Slovensku. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl. Podniky holdingu loni zaměstnávaly téměř 5000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám