Hlavní obsah

ČSA zrušily kvůli epidemii lety do čtyř destinací, se Smartwings umožní bezplatnou změnu termínu letu

Novinky, ČTK, bož

České aerolinie (ČSA) zrušily kvůli současné epidemiologické situaci až do konce září lety do čtyř destinací, konkrétně do Budapešti, Londýna, Frankfurtu a Helsinek. Upozornil na to server zdopravy.cz. ČSA zároveň se sesterskými aerolinkami Smartwings ve středu oznámily, že umožní bezplatnou změnu termínu pro všechny letos zakoupené letenky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zaparkovaná letadla 29. března 2020 na letisti Václava Havla v Praze. Letecké společnosti v důsledku zavření hranic a omezení cestování ruší lety.

Článek

Mluvčí letecké skupiny Smartwings Group, do níž oba dopravci patří, Vladimíra Dufková ve středu uvedla, že společnost od dnešního dne umožní bezplatnou změnu rezervací u všech ještě letos zakoupených letenek s odletem do 31. března 2021. Zákazníci si tyto lety budou moci převést na jiný termín do konce září příštího roku.

Cestující při změně v případě vyšší ceny nové letenky doplatí cenový rozdíl, nebude však už muset platit poplatek za změnu rezervace.

Zrušení letů je zatím dočasné, a to do 30. září. Důvodem jsou především nové podmínky některých států pro cestování českých občanů do těchto zemí. Týká se to například Maďarska, které uzavřelo své hranice pro cizince, a Velké Británie, která u českých občanů vyžaduje 14denní karanténu po příjezdu do země.

Soud vyhověl Smartwings a ČSA, vyhlásil moratorium

Ekonomika

Poslední let do Londýna vypravily ČSA ve středu, nasadily na něj turbovrtulový ATR 72, let trval téměř tři hodiny. V případě Frankfurtu letěl stroj ČSA naposledy v neděli, do Helsinek ještě v srpnu. V letovém řádu ČSA tak zatím zůstávají Košice, Amsterdam, Paříž, Kodaň, Stockholm, Řím a Milán.

Utlumovat budou postupně většinu svých linek i Smartwings. U nich to však souvisí především s koncem letní sezony. Nyní dopravce létá do devíti řeckých destinací, do tří na Kanárských ostrovech, do Cagliari, Splitu, Burgasu, Varny a Tuniska.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám