Hlavní obsah

ČSA spustí na jaře linku z Ostravy do Düsseldorfu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třikrát týdně začnou od března létat letadla Českých aerolinií (ČSA) mezi Ostravou a německým Düsseldorfem. Spojení ostravského Letiště Leoše Janáčka (LLJ) v Mošnově s Düsseldorfem obstarají letadla ATR 72.

Foto: Pavel Karban, Právo

Terminál železniční zastávky Mošnov Ostrava Airport je propojen přímo s odbavovací halou Letiště Leoše Janáčka.

Článek

Součástí každého letu bude zhruba pětadvacetiminutové mezipřistání v Praze, které bude určeno pro nástup a výstup cestujících. Cena zpáteční letenky bude nejméně 6760 korun včetně všech poplatků. Z Ostravy budou letadla do metropole Severního Porýní-Vestfálska startovat vždy v úterý, ve čtvrtek a pátek ráno, opačným směrem poletí ve středu, v pátek a neděli večer.

„Pokračujeme v dalším rozvoji leteckého spojení z Ostravy,“ zdůvodnil zavedení nové letecké linky ředitel ČSA pro obchod a marketing Ján Tóth. „Moravskoslezský kraj je nejrychleji se rozvíjející region Česka se zajímavým potenciálem pro nové linky, které dávají obchodní i ekonomický smysl. Byla by škoda tento potenciál nevyužít,“ dodává.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pro turisty i podnikatele

Moravskoslezský hejtman Miroslav Novák (ČSSD) je přesvědčen o tom, že nová letecká linka do Düsseldorfu potěší nejen turisty. „Je důležitá pro podnikatele, kteří často žehrali na špatné spojení Ostravy se světem, a potenciální investory, kteří rozhodují o umístění svých investic v Moravskoslezském kraji,“ řekl a dodal, že s novými lety se region otvírá více světu.

Podle generálního ředitele LLJ Pavla Schneidera bylo letecké spojení s Německem jedním z nejžádanější ze strany cestujících. „Jsme rádi, že se jej podařilo uskutečnit. Samozřejmě naše aktivity v tomto směru nekončí. Budeme i nadále jednat s dopravci a přesvědčovat je, že Ostrava je důležitým bodem na letecké mapě a svými parametry, vybavením i polohou je vhodným kandidátem pro nové letecké linky i nákladní leteckou dopravu,“ uvedl.

Z LLJ létají pravidelné linky do Prahy a Londýna. V letní sezóně funguje také letecké spojení s Paříží a turistickými destinacemi zejména ve Středomoří.

Reklama

Související témata:

Související články

Brusel schválil vstup Travel Service do ČSA

Evropská komise v pátek souhlasila s převzetím Českých aerolinií společnostmi Travel Service a Český aeroholding (ČAH). V tiskové zprávě uvedla, že transakce...

Výběr článků

Načítám