Hlavní obsah

CPI miliardáře Vítka stoupl zisk o devět procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čistý zisk realitní skupiny CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, loni meziročně vzrostl o 8,6 procenta na 685 milionů eur (18,7 miliardy korun). Tržby stouply o 11 procent na 672 milionů eur (18,3 miliardy korun). Čistý příjem z obchodních činností vzrostl o 7,8 procenta na 345 milionů eur (9,4 miliardy korun). Firma zveřejnila výsledky ve středu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Druhý nejbohatší Čech Radovan Vítek na snímku z roku 2011

Článek

„Loňský rok byl pro nás úspěšný. Dařilo se nám hlavně v oblasti kanceláří. Také jsme zpřísnili naši finanční politiku a posílili likviditu,” uvedl generální ředitel společnosti Martin Němeček.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na frankfurtské burze.

Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Mladou frontu chce převzít miliardář Vítek

Ekonomika

Mezi poslední velké oznámené transakce společnosti patří koupě osmi kancelářských budov ve Varšavě za 800 milionů eur (20,6 miliardy korun). Většinu z nich už společnost uskutečnila.

V loňském roce CPI Property Group vydala dluhopisy za více než 1,2 miliardy eur (32,8 miliardy korun) v eurech, hongkongských dolarech a amerických dolarech. Hodnota nemovitostního portfolia společnosti meziročně vzrostla více než o pětinu na 9,1 miliardy eur (nárůst o 1,6 miliardy eur).

Letos v březnu CPI v souvislosti s koronavirovou krizí uvedla, že sníží náklady, úsporná opatření se dotknou i počtu zaměstnanců. Firma dodala, že je připravena s problémy se vypořádat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám