Hlavní obsah

Čokoláda bez přidaného cukru? Švýcaři si patentovali novou technologii

– Ženeva

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé přišel na způsob, jak vyrobit čokoládu bez jakéhokoli přidaného cukru. Patentovaná technika spočívá ve využití bílé sladké slupky, kterou je obalený kakaový bob. Tato slupka, která přirozeně obsahuje cukr, se přemění na prášek, a tím se čokoláda osladí. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tyčinku Kitkat vyrobenou podle nového receptu, která bude ze 70procentní čokolády a bez přidaného cukru, začne Nestlé prodávat letos na podzim v Japonsku. Slupka z kakaového bobu se při výrobě čokolády zatím nevyužívala a většinou se vyhazovala.

Jak uvedl Alexander von Maillot z Nestlé, společnost by mohla stejným způsobem v budoucnu vyrábět bez cukru i mléčnou a bílou čokoládu. Nestlé přichází s inovací v době, kdy stoupá poptávka po zdravějším jídle a nápojích.

Nová tyčinka KitKat se 70procentní čokoládou bude mít o 40 procent méně cukru než podobné tyčinky s přidaným cukrem. Dosud mělo jedno balení KitKat 12,3 gramu cukru. Novou techniku Nestlé plánuje příští rok začít využívat i v dalších zemích a u dalších svých produktů.

Nestlé vyrábí například kávu Nescafé a Nespresso, čokoládové tyčinky KitKat, cereálie Nesquik, kořenicí směsi Maggi nebo potravu pro domácí mazlíčky Purin - Pro Plan a Friskies. V České republice patří do skupiny Nestlé továrny Zora Olomouc a Sfinx Holešov se značkami Orion, Studentská pečeť, Margot, Kofila, Bon Pari, Jojo a Lentilky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám