Hlavní obsah

ČOI: Dětský nosič z Číny je nebezpečný

Česká obchodní inspekce objevila na trhu dětský nosič, který může být nebezpečný pro malé děti. Podle kontrolorů z něj může dítě vypadnout, informovala v pátek ČOI.

Foto: ČOI

Dítě může z nosiče vypadnout, varuje ČOI

Článek

Dětský nosič se nabízí a prodává pod názvem Lionelo Isa Red. Jedná se o výrobek bez rámu a s integrovanými otvory pro nohy dítěte. Je určen pro děti od čtyř měsíců do 12 kg. Lze jej nosit na zádech i zepředu.

„Zkoušky provedené laboratoří potvrdily, že tento výrobek nesplňuje požadavky evropské normy. Nebezpečím jsou na nosiči otvory pro dolní končetiny dítěte, jelikož jsou větší, než předepisuje příslušná norma. Je zde tedy riziko, že při větším náklonu rodiče dítě z nosiče vypadne,“ uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Dítě může také snadno odtrhnout nebo ukroutit plastovou nálepku a spolknout ji nebo se s ní i udusit.

Výrobek také postrádá informace v českém jazyce. Varování a informace pro spotřebitele jsou uvedeny v polštině, tedy jazyku dovozce čínského zboží.

Dovozce už vydal dobrovolné opatření a uvedl, že vyřadil výrobek z prodejní nabídky. Inspekce ale nemůže vyloučit, že v některých kamenných obchodech je ještě k dostání. „Pokud jej lidé mají doma, mohou ho vrátit a žádat zpět peníze,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám