Hlavní obsah

Cineworld zavírá kina v USA a Británii, v ohrožení je 45 tisíc pracovních míst

Novinky, Bohumír Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Cineworld potvrdila, že zavře svá kina ve Spojených státech a ve Velké Británii. V pondělí to uvedl zpravodajský server BBC. Celkem se jedná o 663 kin. Krok se dotkne 45 tisíc pracovních míst.

Foto: Profimedia.cz

Kina Cineworld v USA a Británii zavírají.

Článek

Cineworld je největší provozovatel kin na světě. S problémy se letos potýká zejména kvůli koronavirové pandemii a s ní souvisejícími restrikcemi. Tyto problémy teď prohloubilo další odložení premiéry nového snímku s Jamesem Bondem, uvedl server listu Financial Times.

„Cineworld bude i nadále podrobně monitorovat situaci a včas oznámí veškeré budoucí plány na obnovení provozu na těchto trzích,” píše se v prohlášení společnosti.

V září společnost oznámila pololetní ztrátu před zdaněním ve výši 1,6 miliardy dolarů (37 miliard korun). Čisté zadlužení společnosti vzrostlo na 8,2 miliardy dolarů (189,56 miliardy korun), připomněl Financial Times.

Filmaři vzkazují: Kina hrají, přijďte

Kultura

Podle pondělního oznámení v tuto chvíli zůstane dočasně bez práce 45 tisíc lidí. Podle Financial Times minimálně 30 tisícům z nich hrozí trvalá ztráta zaměstnání.

K 8. říjnu se zavře 543 biografů Regal Cinemas v USA a dalších 128 kin v Británii. Společnost podle BBC neuvedla, kdy plánuje uzavřené pobočky znovu otevírat.

Bondovský snímek Není čas zemřít s Danielem Craigem měl jít do kin již v dubnu. Kvůli pandemii byl odložen na listopad. Nyní se však premiéra dále posunula na příští duben.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám